'Daar heeft Pol gelijk in, wanneer je naar dat scherm moet met de camera's er op'

'Daar heeft Pol gelijk in, wanneer je naar dat scherm moet met de camera's er op'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 09:35za 18-05-2019 om 09:35

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 13:11za 18-05-2019 om 13:11

Danny Makkelie kan zich goed voorstellen wat Pol van Boekel bedoelt als hij het over de 'mindfuck' van de VAR heeft. De 36-jarige arbiter, die door het AD werd uitgeroepen tot beste scheidsrechter van dit seizoen, beaamt dat het mentaal zwaar kan wegen voor een scheidsrechter.

Van Boekel gaf na het duel tussen Fortuna Sittard en Heerenveen, waarin hij een duidelijke strafschop voor de Limburgers miste na het zien van de beelden, aan dat hij het bekijken van het VAR-scherm als 'mindfuck' ervaarde. "Het doet iets met je als je wordt gecorrigeerd in een vol stadion, daar heeft Pol gelijk in", zegt Makkelie tegenover het Algemeen Dagblad.

"Dat je naar dat scherm moet met de camera's van FOX vol op je snufferd", gaat de arbiter uit Willemstad verder. "Je wilt graag foutloos fluiten, dus mentaal overkomt je dan iets waar je echt niet op zit te wachten. Dan heb je soms even nodig om je daar overheen te kunnen zetten."

"Als je twee keer voor een scherm staat, zeggen mensen zelfs: die gozer kan beter stoppen met fluiten. En spelers reageren ook gevat: je zit er vandaag niet lekker in hè, scheids. Dat werk. Het voelt gewoon niet fijn voor dat scherm."

"Luister je niet naar de VAR, dan krijg je de volle laag met kritiek, want dan ben je eigenwijs. Doe je dat wel, dan kan dus ook gebeuren wat Pol overkwam bij een strafschop voor Fortuna, die hij ten onrechte weer introk. Dat is de mindfuck. Mentaal doet het gewoon iets met je."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws