Blind: 'Joël en Lasse pakten dat ook op na Ajax-Spurs, zo kregen we de groep mee'

Blind: 'Joël en Lasse pakten dat ook op na Ajax-Spurs, zo kregen we de groep mee'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 09:50za 18-05-2019 om 09:50

Daley Blind denkt dat de ervaren spelers van Ajax na het Champions League-echec tegen Tottenham Hotspur een grote rol hebben gespeeld in het veroveren van de titel. De linksbenige verdediger van Ajax prijst in het speciaal een actie van Klaas-Jan Huntelaar.

De spits van de Amsterdammers, die voor het eerst kampioen werd met Ajax, probeerde zijn ploeggenoten te motiveren. "Op de ochtend van Ajax-FC Utrecht zette Klaas-Jan een filmpje van een eerdere huldiging op het Museumplein in de groepsapp", legt Blind uit in een groot interview in De Telegraaf, waar ook vader Danny aanschoof.

"Er was een deuntje te horen", gaat de jongste Blind-telg verder. "Bij de wedstrijdbespreking bleek iedereen dat deuntje in zijn hoofd te hebben, dus het filmpje was bekeken en iedereen besefte nóg meer waar het om ging. Dat voelde Klaas heel goed aan en motiveerde extra, omdat je zag hoe graag hij kampioen wilde worden. Voor het eerst."

Blind raapte zich na de uitschakeling in de Champions League snel weer bijeen. "Het was fijn dat we na Ajax-Spurs een dag vrij waren en die zaterdag voor FC Utrecht heb ik geprobeerd een soort vrolijke, positieve uitstraling te hebben. Je vertelt je ploeggenoten hoe mooi het is om zo’n schaal omhoog te houden."

"Joël en Lasse waren ook eerder kampioen geworden, pakten dat ook op en zo kregen we de groep weer mee. Als jonge speler besef je aan het begin van het seizoen niet altijd waar je voor strijdt. Als je zo dichtbij bent, moet je beseffen: hé, we spelen om een prijs."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws