Treffen tussen Groningen en Vitesse blijft spannend door belangrijk uitdoelpunt

18-05-2019 22:39
76

FC Groningen reist aanstaande dinsdag met een 2-1 voorsprong af naar Arnhem. De thuisploeg verdiende de winst tegen een matig acterend Vitesse, dat wel een uitgoal wist te maken in Groningen. De return blijft daardoor ongemeen spannend.

In een bijzonder matig gevuld Hitachi Capital Mobility Stadion zocht FC Groningen direct de aanval. De noorderlingen, die als nummer acht de play-offs bereikten, hadden na de nederlaag van afgelopen woensdag bij FC Emmen (1-0) wat goed te maken en lieten dat ook zien tegen een matig Vitesse.

Waar een goal van Kaj Sierhuis tien minuten voor rust nog werd afgekeurd was het in de laatste seconden voor de pauze wel raak. Na balverlies van Martin Odegaard was Mimoun Mahi attent bij de rebound na een schot van Ritsu Doan: 1-0.

Na rust trok de ploeg van trainer Danny Buijs het goede niveau uit de eerste helft door. Toch had het de hulp van Vitesse nodig om aan een tweede goal te komen. Deyovaisio Zeefuik werd neergelegd in het strafschopgebied door Max Clark, waarna Samir Memisevic zich over het buitenkansje ontfermde en de 2-0 aantekende.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Groningen, maar door één oplettendheid achterin liep de ploeg van Buijs tegen een kostbare tegentreffer aan. Linksback Clark mocht twintig minuten voor tijd vrij doorlopen en maakte zijn fout goed door de bal in de verre hoek te schuiven en de voor Vitesse zo belangrijke uitgoal te maken.

Na de goal van Clark kreeg Serero in de absolute slotfase nog een grote kans op 2-2, maar doelpunten vielen aan beide kanten niet meer. Daardoor heeft Vitesse door het belangrijke uitdoelpunt van Clark nog alle uitzicht op een plek in de finale van de playoffs. De return in Arnhem is dinsdag aanstaande.