Roma kan CL vergeten na misser Kluivert, Memphis schiet Lyon wel naar miljardenbal

Roma kan CL vergeten na misser Kluivert, Memphis schiet Lyon wel naar miljardenbal

18-05-2019 23:19 Laatste update: 23:35
38

Justin Kluivert is met AS Roma tegen duur puntenverlies aangelopen. De Romeinen kwamen op bezoek bij Sassuolo niet verder dan 0-0, waardoor de kansen op een Champions League-ticket zo goed als verkeken zijn voor de Giallorossi.

Roma verkwanselt kansen én CL-ticket
AS Roma had een zege nodig bij Sassuolo om uitzicht te houden op een Champions League-ticket, maar na negentig minuten stond er een 0-0 eindstand op het bord. Dat was een klein wonder. De Romeinen raakten twee keer het aluminium, zagen een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en Justin Kluivert miste op onbegrijpelijke wijze voor open doel. Het ene puntje brengt AS Roma tot op twee punten van nummer vier Atalanta, dat nog twee wedstrijden speelt. De Romeinen hebben nog één wedstrijd op de planning staan.

Memphis scoort voor winnend Lyon
Olympique Lyon heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van de derde plaats in de Ligue 1. Op de voorlaatste speeldag won de ploeg van Memphis Depay met 4-0 van Caen, waardoor plaatsing voor de voorronde van de Champions League een feit is. Memphis zelf trof na rust tweemaal doel voor Lyon. De andere twee goals werden gemaakt door Maxwel Cornet en Moussa Dembele. Kampioen Paris Saint-Germain rekende eenvoudig af met Dijon: 4-0. Angel Di Maria, Edinson Cavani en Kylian Mbappé (2) kwamen op het scoreformulier voor de Parijzenaars.