Bizot in de put: 'Soms gedacht: moet ik niet gewoon stoppen met voetballen?'

Bizot in de put: 'Soms gedacht: moet ik niet gewoon stoppen met voetballen?'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 15:50zo 19-05-2019 om 15:50

Marco Bizot zat een paar jaar geleden mentaal diep in de put. De doelman van AZ vertelt dat in gesprek met het Noordhollands Dagblad. 

AZ nam Bizot in de zomer van 2017 over van RC Genk. Daar had de sluitpost geen prettige periode achter de rug. "Ik heb in België geen leuke tijd gehad. Ik heb daar soms gedacht: moet ik niet gewoon stoppen met voetballen en iets leuks gaan doen waarbij ik geen last van andere mensen heb", blikt Bizot terug.

"Nu ben ik twee jaar verder en heb ik met AZ twee fantastische jaren gehad. Ik zie nu dat het onzin was wat er toen door mijn hoofd schoot. Voetbal is top. Een heel mooi spelletje, daar ben ik nu wel weer achter."

Bizot hoopt dat hij komende maand deel uitmaakt van de Oranje-selectie van bondscoach Ronald Koeman. In Portugal staat de Nations League op het programma. "Het zou fantastisch zijn om zo'n eindtoernooi mee te maken. Het is geen WK of EK, maar ik zie het wel als een eindtoernooi. Als ik daar onderdeel van mag zijn, is het helemaal een fantastisch jaar voor mij."

Met AZ eindigde Bizot (28) dit seizoen op de vierde plek in de Eredivisie. In 34 competitieduels hield hij 14 keer z'n doel schoon. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws