Scherpen gaat bij Ajax werken aan verbeterpunten: 'Standaard minstens een 6,5'

Scherpen gaat bij Ajax werken aan verbeterpunten: 'Standaard minstens een 6,5'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 23:55zo 19-05-2019 om 23:55

Kjell Scherpen heeft een seizoen van uitersten achter de rug. De boomlange doelman debuteerde met FC Emmen in de Eredivisie, verloor in februari zijn broer, dwong een veelbesproken transfer naar Ajax af en nam uiteindelijk met een publiekswissel afscheid van de Oude Meerdijk.

Zondagavond kwam Scherpen langs bij VTBL om nog eens terug te blikken op zijn 'chaotische, positieve én negatieve' seizoen. Nadat zijn broer in februari overleed, koos de doelman ervoor om 'gewoon' onder de lat te staan tegen Vitesse. "Ik heb nu die keuze gemaakt om door te gaan. Misschien had ik achteraf wel spijt gehad als ik het niet had gedaan, maar dat zul je nooit weten. Voor mijn gevoel heb ik het goed gedaan", laat hij weten.

Kort daarna meldde Ajax zich en werden er enkele oude Twitter-berichten met een anti-Amsterdams sentiment boven water gehaald. Het kwam de doelman op zijn inmiddels beruchte 'strafregels' te staan. "Complimenten naar de Ajax-media. Ik denk dat het zo mooi opgelost is en ik wil er verder niet te veel woorden aan vuil maken."

Op 19 juni gaat Scherpen zijn eerste training in Amsterdam afwerken. "Ik heb er heel veel zin in en het is een mooie uitdaging voor mij", vertelt hij. De jeugdinternational van Oranje weet al waar hij aan wil werken. "Ik heb al met Carlo L'Ami (de keeperstrainer, red.) gesproken. Het ging met pieken en dalen dit seizoen, maar eindelijk moet je standaard een 6,5 halen, met pieken naar boven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij in Scherpen een toekomstige keeper van Ajax 1?

(14543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws