Update: PSG drukt onrust razendsnel de kop in na uitspraken van Mbappé

Update: PSG drukt onrust razendsnel de kop in na uitspraken van Mbappé

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 19:35ma 20-05-2019 om 19:35

Kylian Mbappé heeft voor beroering gezorgd tijdens de awardavond van de Union Nationale des Footballeurs Professionnels (UNFP), de Franse spelersvakbond. De aanvaller van Paris Saint-Germain gaf een opvallend signaal over een mogelijke transfer.

Mbappé werd uitgeroepen tot beste speler van de Ligue 1 en tot talent van het jaar, maar hij viel pas echt op met zijn dankwoord. "Ik ben nu aangekomen op een tweede kruispunt in mijn carrière. Ik heb hier ontzettend veel ontdekt. Misschien is dit het moment dat ik meer verantwoordelijkheden moet nemen. Misschien bij Paris Saint Germain, met alle plezier, maar misschien ergens anders voor een nieuwe uitdaging."

De topscorer van de Ligue 1 met 32 goals liet de zaal in onzekerheid achter. "Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen", voegde hij daar naast het podium nog aan toe. "Als je zo'n podium krijgt, heb je de mogelijkheid om een boodschap achter te laten. Ik denk dat ik dat heb gedaan. Als ik nog meer zou zeggen zou het teveel zijn en zou mijn boodschap wellicht niet zijn overgekomen."

De 20-jarige aanvaller speelt sinds de zomer van 2017 voor PSG, dat hem eerst een jaar huurde en vervolgens voor naar verluidt 180 miljoen euro overnam van AS Monaco. Mbappé werd in de wandelgangen al eens in verband gebracht met Real Madrid.

Update 19.35 uur: Paris Saint-Germain heeft maandagavond gereageerd op de uitspraken van Kylian Mbappé. De Franse club probeert de consternatie die is ontstaan de kop in te drukken. 'PSG en Kylian Mbappé hebben de afgelopen twee jaar een nauwe band gekoesterd en zullen dat ook het komende seizoen doen', schrijft de Franse kampioen, die daarmee een vertrek uitsluit.

'Met een gezamenlijke ambitie om geschiedenis te schrijven in het Europese voetbal', gaat de verklaring verder. 'In dit langverwachte jaar, het vijftigste in de historie van PSG, willen we een grote pagina schrijven in het geschiedenisboek van de club. Iedere speler uit de hoofdmacht zal daar zijn bijdrage aan leveren en zich inzetten voor het collectief.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws