Ajax-leiding verontschuldigt zich bij De Graafschap: 'Wij begrijpen het ook niet'

Ajax-leiding verontschuldigt zich bij De Graafschap: 'Wij begrijpen het ook niet'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 08:35ma 20-05-2019 om 08:35

De leiding van Ajax heeft De Graafschap excuses aangeboden voor de bekladdingen in De Vijverberg. Dat bevestigt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van de Doetinchemse club, aan Omroep Gelderland.

Een groep hooligans drong in de nacht van zaterdag op zondag het stadion binnen en bekladden stoeltjes en muren met graffiti. De vernielingen zijn aangericht door de Imis Crew en Ultras Amsterdam; zij maken deel uit van de harde kern van Ajax. Ostendorp is verbaasd over de actie.

"Wij gaan in ieder geval aangifte doen, maar stellen het zeer op prijs dat Ajax excuses heeft gemaakt", reageert de directeur van De Graafschap. "Wij begrijpen ook niet waar het vandaan komt, omdat de kampioenswedstrijd hier woensdag prima is verlopen. Daar hebben we van Ajax ook nog complimenten voor gekregen."

De bekladdingen zijn onder meer gespoten op stoeltjes in het vak waar de Brigata Tifosi zit, de fanatieke fans van De Graafschap. De club heeft nog tot woensdag om de bekladdingen schoon te maken, als de return in de play- offs tegen SC Cambuur wordt gespeeld in Doetinchem.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws