Ajax-toptalent slaat aanbiedingen af: 'Tijd voor een spits uit de eigen jeugd'

Ajax-toptalent slaat aanbiedingen af: 'Tijd voor een spits uit de eigen jeugd'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 19:10ma 20-05-2019 om 19:10

Brian Brobbey staat er goed op bij buitenlandse clubs, zo laat hij weten aan RTL Nieuws. De 17-jarige spits heeft echter zijn zinnen gezet op een doorbraak bij Ajax.

De geboren Amsterdammer speelt al bijna negen jaar voor de club. "Een spits uit eigen jeugd is altijd mooi toch? En het is ook wel weer tijd", zegt Brobbey. "Mijn doelstelling voor komend seizoen is debuteren in het eerste, dat is de lat die ik leg voor mezelf. Ik wil ook vast uitkomen voor Jong Ajax, want dat is het niveau waarvan ik beter word."

Brobbey zit in tegenstelling tot veel leeftijdsgenoten niet te wachten op een vroeg buitenlands avontuur. "Ik heb al veel aanbiedingen gekregen, vooral uit Engeland. Mijn omgeving wil dat ik hier blijf en mezelf rustig ontwikkel, dat voelt voor mij ook als de beste optie. De vergelijking met Romelu Lukaku hoor ik vaak als het gaat over die competitie, maar daar heb ik niks mee. Ik ben Brian Brobbey, ik doe mijn eigen ding."

Brobbey staat te boek als toptalent in de jeugdopleiding van Ajax. Hij was basisspeler van Oranje O17 dat zondag de Europese titel veroverde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws