Argentijnse media: Ajax heeft beste papieren en brengt bod uit van 16 miljoen

Argentijnse media: Ajax heeft beste papieren en brengt bod uit van 16 miljoen

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 19:58ma 20-05-2019 om 19:58

Ajax wordt in Argentijnse media opnieuw in verband gebracht met Cristian Pavón. De Amsterdammers zouden zelfs de beste papieren hebben in de jacht op de snelle vleugelaanvaller van Boca Juniors.

De Argentijnse topclub wil de 23-jarige Pavón deze zomer verkopen. Hij heeft een transferclausule van vijftig miljoen euro, een bedrag dat Boca vorige zomer na het WK nog wenste te ontvangen. Daar wil Ajax echter bij lange na niet aan voldoen, schrijft Doble Amarilla. De Amsterdammers hebben dertien miljoen euro over voor Pavón. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot zestien miljoen.

Pavón wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De buitenspeler behoorde vorige zomer nog tot de WK-selectie van Argentinië, maar mede door blessureleed heeft hij een teleurstellend seizoen achter de rug en is zijn transferwaarde flink gezakt. De laatste weken is hij zelfs zijn basisplaats kwijt. 

Pavón wil dan ook een Europees avontuur aangaan en Boca ziet in dat het beter is om uit elkaar te gaan. De elfvoudig international kwam dit seizoen niet verder dan vier goals en drie assists in vijftien competitieduels.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws