'Nieuwe topdeal voor FC Groningen: transferinkomsten naar ruim 10 miljoen euro'

'Nieuwe topdeal voor FC Groningen: transferinkomsten naar ruim 10 miljoen euro'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 06:59di 21-05-2019 om 06:59

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 11:06di 21-05-2019 om 11:06

Met de mogelijke verkoop van Jeffrey Chabot (21) staat FC Groningen opnieuw voor een lucratieve uitgaande transfer. Voor de Trots van het Noorden lijkt een totaal van ruim tien miljoen euro aan transferinkomsten te wachten.

De Duitse verdediger lijkt onderweg naar het Italiaanse Sampdoria en levert naar verluidt meer dan het drievoudige (3,7 miljoen euro) op van wat hij Groningen een jaar geleden heeft gekost toen hij overkwam van Sparta. Daar komt de transfer van Ludovit Reis naar FC Barcelona nog bij. Daarvoor zou Groningen een bedrag vangen dat kan oplopen tot 7,7 miljoen euro via bonussen.

Daarmee hebben de nieuwe directeuren Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus direct kapitaal in handen, waarmee kan worden geinvesteerd in de selectie voor volgend seizoen. Met de twee transfersommen ligt het totaal aan transferinkomsten op ruim tien miljoen euro, aldus De Telegraaf. Bovendien heeft de club met Ritsu Doan nog een speler de goed geld op kan leveren.

Dat geld zal Groningen ook nodig hebben. Naast Reis en Chabot vertrekt ook Mimoun Mahi (FC Zürich) en daar komt Doan mogelijk nog bij. Daarmee zou de ploeg bijna al zijn steunpilaren kwijtraken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws