'Ik hoorde dat Bosz dé kandidaat was als Ten Hag het niet zou redden dit najaar'

'Ik hoorde dat Bosz dé kandidaat was als Ten Hag het niet zou redden dit najaar'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 07:02di 21-05-2019 om 07:02

Peter Bosz was dit seizoen in beeld bij zijn voormalig werkgever Ajax én bij het Nederlands eltfal, beweert Valentijn Driessen. De 55-jarige trainer van Bayer Leverkusen zat tijdens het volledige kalenderjaar 2018 zonder club, na zijn vertrek bij Borussia Dortmund.

Op dat moment begon Erik ten Hag aan zijn avontuur als trainer van Ajax. De kersverse Rinus Michels Award-winnaar kon aanvankelijk niet overtuigen in Amsterdam. Volgens Driessen waren er dit seizoen zelfs serieuze twijfels over de positie van Ten Hag. "Ik heb gehoord dat Bosz (die Ajax tijdens het seizoen 2016/2017 al onder zijn hoede had, red.) de belangrijkste kandidaat was om hem op te volgen, als hij het niet had gered in het najaar", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf maandagavond bij Veronica Inside.

Wanneer tafelgenoot Johan Derksen suggereert dat Bosz ook een goede opvolger zou zijn voor bondscoach Ronald Koeman, komt Driessen met nóg een onthulling. "Volgens mij was hij al een keer in beeld bij het Nederlands elftal", laat de journalist weten.

Bosz is sinds de winterstop werkzaam bij Bayer Leverkusen en stuwde Die Werkself tot grote hoogten. Bayer stond aan het begin van de tweede seizoenshelft nog negende, maar stoomde op naar de vierde plek in de Bundesliga en mag komend seizoen de Champions League in.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws