'Superambitieuze' Van Bommel had ideaalplaatje: 'Zo snel mogelijk richting top'

'Superambitieuze' Van Bommel had ideaalplaatje: 'Zo snel mogelijk richting top'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 07:37di 21-05-2019 om 07:37

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 07:45di 21-05-2019 om 07:45

Mark van Bommel had als ideaalplaatje om kampioen te worden met PSV en direct een stap te maken. Dat is althans het gevoel van Freek Jansen van Voetbal International, die denkt dat het voor Van Bommel beter is nog wat jaren te rijpen in Eindhoven.

"Volgens mij was voor Van Bommel het droomplaatje: één seizoen PSV, kampioen worden met PSV en gelijk een mooie stap maken", vertelt hij bij Sportforum van de NOS. "Die is natuurlijk superambitieus als trainer. Het is pas zijn eerste seizoen geweest, maar die wil net als toen hij speler was zo snel mogelijk richting de top", legt hij uit.

Van Bommel ging als speler pas vrij laat naar het buitenland. "Toen heeft hij daarna ervaren hoe het bij Barcleona, Milan en Bayern München allemaal was", aldus Jansen. Toch denkt hij dat het voor Van Bommel beter is om bij PSV te blijven. "Volgens mij zou dat het beste zijn. Als je alleen al de afgelopen maanden kijkt, zijn er genoeg ontwikkelingen geweest waar hij als trainer mee te maken kreeg. (...) Gutiérrez kwam voor veel miljoenen, dat heeft hij niet aan de praat gekregen. Het spel van PSV werd niet veel beter."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Van Bommel volgend seizoen trainer van PSV?

(1512 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws