VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 12:00wo 22-05-2019 om 12:00

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 12:43wo 22-05-2019 om 12:43

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren.

Voor de positie van rechtsback hebben we vijf spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De speler met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Denzel Dumfries (PSV) 
Kende een uitstekend eerste jaar in het shirt van PSV. Vooral in de eerste helft viel de van sc Heerenveen overgekomen back op door zijn enorme power en aanvallende impulsen. Ondanks een mindere tweede seizoenshelft maakte Dumfries het afgelopen seizoen indruk, hetgeen ook werd beloond met zijn debuut in het Nederlands elftal.

Vjatsjeslav Karavaev (Vitesse) 
In zijn anderhalf jaar in Arnhemse dienst heeft Karavaev de nodige indruk gemaakt. Het afgelopen seizoen was hij een zekerheidje in de basiself van trainer Leonid Slutsky. Niet voor niets werd hij in april nog in verband gebracht met een overgang naar Zenit Sint-Petersburg.

Noussair Mazraoui (Ajax) 
Mazraoui werd bij Ajax gekozen tot Talent van het Jaar en was dit seizoen onder Erik ten Hag een onbetwiste basisspeler. En dat terwijl het pas iets meer dan een jaar geleden is (4 februari 2018) dat Mazraoui debuteerde in Ajax 1. Een bewijs dat Mazraoui zich stormachtig heeft ontwikkeld. Aan het eind van het seizoen speelde Mazraoui een aantal keer op het middenveld: een bewijs dat hij aan de bal over de nodige kwaliteiten beschikt. 

Jonas Svensson (AZ) 
Had er weinig moeite mee om Ricardo van Rhijn voor te blijven in de pikorde. Met Svensson heeft AZ een echte voetballende back in huis die ook verdedigend zijn mannetje staat. De technisch vaardige Noor liet zich dit seizoen meermaals in aanvallend opzicht gelden. Het leverde uiteindelijk een doelpunt, vier assists, en een nominatie voor het Elftal van het Jaar op.

Deyovaisio Zeefuik (Groningen) 
Kwam vorig jaar zomer definitief over van Ajax en kent een uitstekend eerste volledig seizoen, waarin hij uitgroeide tot publiekslieveling. Met de Trots van het Noorden vocht hij zich na een dramatische eerste seizoenshelft helemaal terug, waardoor FC Groningen uiteindelijk op een achtste plek eindigde en zich zo plaatste voor de playoffs voor Europees voetbal. Enig minpuntje: zijn vele gele kaarten. In het afgelopen Eredivisie-seizoen ging Zeefuik tien (!) keer op de bon (negen keer geel, eenmaal rood).

Wie vond jij de beste rechtsback van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie was dit seizoen de beste rechtsback?

Dumfries
39%
Karavaev
6%
Mazraoui
43%
Svensson
6%
Zeefuik
6%
(9937 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws