VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 15:00di 21-05-2019 om 15:00

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 15:02di 21-05-2019 om 15:02

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren. We trappen af met de keepers.

Voor de eerste positie hebben we vijf keepers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De doelman met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Marco Bizot (AZ)
Groeide dit seizoen uit tot derde doelman van Oranje en hoopt volgende maand mee af te reizen naar Portugal voor de halve finale van de Nations League. Met AZ heeft Bizot in ieder geval een prima seizoen achter de rug, resulterend in een keurige vierde plaats. Bizot liet zien er juist in grote wedstrijden te staan: in de thuisoverwinningen tegen kampioen Ajax en runner-up PSV hield hij zijn doel schoon. Met veertien clean sheets beleefde Bizot een solide seizoen en daarmee verdient hij een nominatie.

Andre Onana (Ajax)
Ondanks interesse vanuit het buitenland verlengde Onana zijn contract bij Ajax met een jaar. De atletische goalie bewees dit seizoen een uiterst betrouwbare sluitpost te zijn. In 33 competitiewedstrijden hield Onana liefst zestien keer zijn doel schoon. Toen Ajax het een wedstrijd zonder de Kameroense goalie moest doen, incasseerde de kampioen direct vier tegengoals (Heerenveen-thuis).

Sergio Padt (FC Groningen)
Is na Zoet en Onana de minst gepasseerde goalie van de Eredivisie en deed dat als sluitpost van de nummer acht van de Eredivisie. Na een dramatisch verlopen eerste seizoenshelft, waarin hij na een 'treinncident' zelfs zijn aanvoerdersband inleverde, richtte Padt zich op. In de tweede seizoenshelft was hij haast onpasseerbaar. Hij had dan ook een groot aandeel in het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal.

Lars Unnerstall (VVV)
Verdiende vorig seizoen een transfer naar PSV en heeft in zijn tweede seizoen bij VVV-Venlo zijn status als uitstekende doelman bevestigd. Volgend seizoen mag hij in Eindhoven proberen eerste keeper te worden. Was een vaste gast in VP's Elftal van de Week (5 nominaties) en werd door AZ-aanvaller Guus Til al eens een 'wereldkeeper' genoemd. "Het lijkt wel alsof hij maat 56 in zijn handschoen heeft."

Jeroen Zoet (PSV)
De minst gepasseerde keeper van de Eredivisie verdient uiteraard ook een nominatie. Vorig jaar werd Zoet gekozen tot beste doelverdediger van de Eredivisie, maar lukt hem dat nu weer? Met zestien clean sheets en minder tegentreffers deed hij het statistisch gezien in ieder geval beter dan al zijn Eredivisie-collega's.

Wie vond jij de beste keeper van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie was dit seizoen de beste keeper?

(12581 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws