Advocaat sneert naar collega Wormuth: 'Had hij de vorige drie keer moeten zeggen'

Advocaat sneert naar collega Wormuth: 'Had hij de vorige drie keer moeten zeggen'

21-05-2019 18:58 Laatste update: 21:47
17

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat haalt zijn schouders op over de uitlatingen van Heracles Almelo-collega Frank Wormuth. De Duitsers liet in aanloop aan het onderlinge play-offduel weten dat hij niet te vroeg op voorsprong wilde komen in De Galgenwaard.

Wormuth waakt voor een 'Ajax-FC Utrecht-scenario': de ploeg van Advocaat kwam tijdens de één na laatste speeldag na 36 seconden al op 0-1, maar werd vervolgens overlopen door Ajax. "Dat had hij ook voor de vorige drie wedstrijden moeten zeggen. Die heeft hij alle drie verloren", schampert Advocaat voor de microfoon van FOX Sports. "Ja, wat moet je ermee? Ik begrijp het wel, maar je probeert toch zo snel mogelijk een goal te maken, of niet?"

FC Utrecht zal er alles aan doen om dinsdag niet tegen een zeperd aan te lopen, aldus Advocaat. "Ik heb mijn spelers eerlijkheidshalve niet over vakantie gehoord. Ze willen zo ver mogelijk komen. We hebben in de eerste wedstrijd een goede stap gezet en nu willen we het afmaken.

De Domstedelingen zijn dinsdagavond met een 2-0 voorsprong aan het thuisduel met Heracles begonnen. De winnaar van de ontmoeting gaat met Vitesse of FC Groningen om een plek in de voorrondes van de Europa League-strijden.