'Donkere wolken boven Kerkrade: 9 ton tekort, overnamegesprekken stagneren'

'Donkere wolken boven Kerkrade: 9 ton tekort, overnamegesprekken stagneren'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 19:37di 21-05-2019 om 19:37

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 09:07vr 24-05-2019 om 09:07

De tijd begint te dringen voor Roda JC en beoogd eigenaar Mikhail Ponomarev, meldt De Limburger dinsdagavond. De financieel geplaagde club heeft nog tot 15 juni de tijd om een sluitende begroting in te dienen en heeft daarvoor externe investeringen nodig.

Roda was al enige tijd in gesprek met Ponomarev, in het verleden actief bij het Engelse Bournemouth en het Duitse KFC Uerdingen. De Limburger laat echter weten dat er 'een kink in de kabel' is gekomen. Op korte termijn zal er een crisisberaad plaatsvinden in het Parkstad Limburg Stadion.

De nummer 13 van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen dreigt komend jaar minstens negen ton tekort te komen om de begroting rond te krijgen. Eigenaar Frits Schrouff, goed voor tachtig procent van de aandelen, moest vorig seizoen al zijn eigen vermogen aanspreken om de financiële tekorten te dichten, maar wil dat niet nog eens doen. Alexei Korotaev heeft de overige twintig procent in handen, maar is verwikkeld in een juridisch conflict in Dubai en kan Roda JC ook niet helpen.

Wanneer ook de lokale sponsoren niet bereid zijn om bij te springen, moet Roda vrezen voor een faillissement. De gemeente Kerkrade is al bezig met het samenstellen van een noodfonds, mocht het misgaan met Roda.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws