'Ehizibue half jaar na dato alsnog de grens over: 1. FC Köln geïnteresseerd'

'Ehizibue half jaar na dato alsnog de grens over: 1. FC Köln geïnteresseerd'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 23:58di 21-05-2019 om 23:58

Het regent transfernieuws in Zwolle. Niet alleen Younes Namli, ook rechtsback Kingsley Ehizibue staat volgens Voetbal International op het punt om PEC achter zich te laten en een buitenlands avontuur aan te gaan.

Waar Namli bezig is met een transfer naar het Russische FK Krasnodar, lijkt Ehizibue het dichter bij huis te zoeken. De in München geboren verdediger staat in de verregaande belangstelling van Tweede Divisie-kampioen 1. FC Köln, bericht VI. De Bundesliga-herintreder wil naar verluidt 'ver gaan' voor de 23-jarige Ehizibue. De rechtsback lijkt een half jaar na dato alsnog naar het buitenland te vertrekken: tijdens de winterstop was hij al dichtbij een transfer naar Genoa, maar bedacht hij zich op het allerlaatste moment.

Een vertrek van Ehizibue zou de volgende aderlating zijn voor PEC, dat een heuse exodus tegemoet lijkt te gaan. De club heeft al afscheid genomen van hoofdtrainer Jaap Stam, assistent-trainer Said Bakkati (beiden Feyenoord) en keepers Diederik Boer (einde carrière) en Mickey van der Hart (Lech Poznane). Ook Dico Koppers gaat PEC verlaten, net als de huurlingen Dean Bouzanis, Denis Genreau (beiden Melbourne City) en Ouasim Bouy (Leeds United). Kenneth Paal, dit seizoen al gehuurd van PSV, is vooralsnog de enige aankoop voor komend seizoen.

Ironisch genoeg lijkt degene die over het Zwolse transferbeleid gaat, technisch directeur Gerard Nijkamp, zelf ook bezig met een vertrek: hij zou dichtbij een vertrek naar het Amerikaanse FC Cincinatti zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws