De Ligt siert voorpagina: 'Ajax-captain hakt deze week knoop door over transfer'

De Ligt siert voorpagina: 'Ajax-captain hakt deze week knoop door over transfer'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 07:58wo 22-05-2019 om 07:58

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 11:20wo 22-05-2019 om 11:20

Matthijs de Ligt siert woensdag wederom de voorpagina van Diario Sport. Volgens de Catalaanse sportkrant verwacht FC Barcelona dat de negentienjarige verdediger van Ajax deze week de knoop doorhakt over een transfer.

De situatie is inmiddels bekend. Barça wil De Ligt dolgraag aantrekken, maar kan financieel niet wedijveren met de concurrentie, naar verluidt Bayern München en Juventus. Volgens Sport kan de Oranje-international elders bijna het dubbele verdienen dan in Camp Nou, maar de Spaanse kampioen probeert hem te overtuigen voor het sportieve plaatje te kiezen.

De eisen van zaakwaarnemer Mino Raiola zijn hoog, maar zijn niet het voornaamste probleem, schrijft Sport. Het kamp-De Ligt verwacht een laatste gebaar van Barça. Hoewel de Catalanen niet veel hoger willen en kunnen gaan dan het laatste aanbod, lijkt De Ligt hoe dan ook een betere deal dan Ajax-ploeggenoot Frenkie de Jong tegemoet te kunnen zien. De middenvelder tekende al in januari, toen het er niet naar uitzag dat de Amsterdammers zouden uitgroeien tot dé sensatie van de Champions League. De Ligt en Raiola hebben bewust gewacht.

De voorstellen rijzen inmiddels de pan uit, maar Barça laat zich dus niet verleiden tot een biedingsoorlog. In Camp Nou wachten ze nu gespannen de keuze van de Ajax-captain af. Hij heeft de Catalanen eerder te kennen gegeven zijn keuze te willen maken, voordat hij zich bij het Nederlands elftal meldt voor de finale van de Nations League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Bij welke club past De Ligt beter?

(5231 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws