Excelsior wacht cruciale pot: 'Je zal meer dan je leven moeten geven'

Excelsior wacht cruciale pot: 'Je zal meer dan je leven moeten geven'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 11:32wo 22-05-2019 om 11:32

Excelsior-rechtsback Jeffry Fortes beseft dat het voor de Rotterdammers erop of eronder is. De nummer zestien van de Eredivisie moet woensdagavond een 1-2 achterstand goed zien te maken tegen RKC om degradatie te voorkomen.

"Het komt er nu echt op aan dat je meer dan je leven zal moeten geven", aldus Fortes in gesprek met De Telegraaf. De dertigjarige Rotterdammers beseft duidelijk dat het alarmfase één is voor de Kralingers.

Fortes schaamde zich na de uitwedstrijd tegen RKC voor het optreden van de ploeg. Hij noemde de vertoning 'schandalig'. Hij beseft dat er veel druk staat op de spelers van Excelsior. "Die druk moeten we zien weg te spelen. Hoe? Gewoon door te denken dat het niet onze laatste wedstrijd is", stelt hij.

Volgens Fortes is er binnen de groep veel met elkaar gesproken. "Zodat we beseffen wat de consequenties kunnen zijn als we degraderen. (...) Zij staan met 2-1 voor, maar wij hebben het thuisvoordeel. We kennen de belangen, er zit niks anders op dan het zelf op te lossen. We hebben heel wat goed te maken na die nederlaag bij RKC."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws