'Atlético klopt met gevulde portemonnee aan bij Ajax: Simeone wil Neres'

'Atlético klopt met gevulde portemonnee aan bij Ajax: Simeone wil Neres'

22-05-2019 13:32 Laatste update: 15:29
114

Naast diverse grootmachten uit de Premier League is ook Atlético Madrid in de markt voor David. Het Spaanse AS meldt dat woensdag. Atlético-trainer Diego Simeone is op zoek naar een vleugelspeler en ziet Neres als een geschikte optie. 

Ajax-ster Neres (22) is de voorbije maanden gelinkt aan onder meer Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham Hotspur, AC Milan en Paris Saint-Germain. Nu voegt AS dus ook Atlético Madrid, vice-kampioen van Spanje, aan dat indrukwekkende rijtje toe. 

Neres heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Met Ajax won de Braziliaanse aanvaller zowel de landstitel als de beker. Als klap op de vuurpijl maakte Neres eerder dit jaar zijn debuut in de nationale ploeg van Brazilië. Hij is bovendien opgenomen in de Copa America-selectie. Dat toernooi begint op 14 juni.

Atlético heeft deze zomer een flinke smak geld te spenderen. Verdediger Lucas Hernández werd onlangs voor liefst 80 miljoen euro verkocht aan Bayern München. Bovendien lijkt Antoine Griezmann voor een transfer naar FC Barcelona te staan. De sterspeler moet minimaal 100 miljoen euro opleveren. 

No Poll