Dolenthousiaste Kraay: Ik vind dit een ver-schrik-ke-lijk goed idee!

Dolenthousiaste Kraay: "Ik vind dit een ver-schrik-ke-lijk goed idee!"

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 14:26wo 22-05-2019 om 14:26

Hans Kraay jr. is dolenthousiast over de ingrijpende wijzigingen die de Eredivisie deze zomer ondergaat. Woensdagochtend werd onder meer bekend dat vanaf het seizoen 2019/20 twee ploegen direct degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Een héle goede zaak, stelt de FOX Sports-presentator. 

"Ik vind dit geen goed idee. Nee, ik vind dit een ver-schrik-ke-lijk goed idee! Ik ben voor het eerst van m'n leven helemaal blij met de KNVB, haha. Zo krik je de kwaliteit van het voetbal omhoog en dat is wat we willen met z'n allen", zegt Kraay in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Kijk, in landen als Engeland, Spanje en Duitsland promoveert ook meer dan één club rechtstreeks en ze zijn daar echt niet gek. Straks kan het niet meer zo zijn dat de nummers 9 én 10 van de Jupiler League kunnen promoveren. Dan kan je beter de nummer twee in de eredivisie hebben, zoals dit seizoen Sparta. Die verdient het dan gewoon meest. Dat er twee clubs uit de Eredivisie degraderen, vind ik prima. Ook dat zie je in alle toplanden."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Goede zaak dat er voortaan twee clubs direct degraderen?

(3467 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws