Excelsior wint niet van RKC en degradeert na vijf seizoenen uit Eredivisie

22-05-2019 20:23 Laatste update: 20:23
144

Excelsior speelt volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk was onvoldoende voor de ploeg van trainer Ricardo Moniz om degradatie af te wenden. RKC gaat naar de finale van de play-offs.

Excelsior verloor zondag het eerste duel met 2-1, waardoor de Kralingers móésten komen tegen RKC. Marcus Edwards stichtte in de beginfase het eerste gevaar, maar doelman Etienne Vaessen was op zijn post. Na dik een half uur spelen scoorde RKC. Stijn Spierings kopte een voorzet van Feyenoord-huurling Emil Hansson binnen: 1-0.

Nog voor rust kreeg Excelsior kansen op de gelijkmaker, maar Luigi Bruins faalde twee keer in kansrijke positie. In de rust besloot Moniz om met Dennis Eckert een extra aanvaller in te brengen en dat sorteerde aan het begin van de tweede helft meteen effect: Elias Mar Omarsson, deze week verkozen tot beste Eredivisie-speler van de maand, schoot fraai raak: 1-1.

Excelsior klopte na de gelijkmaker nadrukkelijk op de deur. RKC verdedigde echter met man en macht en hield onder meer Edwards en Jeffry Fortes van scoren af. Ook een rode kaart voor RKC'er Stijn Spierings hielp de ploeg van Moniz niet. Uiteindelijk bleef een doelpunt uit in Rotterdam, waardoor het doek valt voor Excelsior.

De Kralingers waren de afgelopen vijf seizoenen actief op het hoogste niveau, maar spelen volgend seizoen weer in de Keuken Kampioen Divisie. RKC Waalwijk treft Go Ahead Eagles in de finale van de play-offs. De wedstrijden vinden plaats op 25 en 28 mei.