'Bom barst in spelersbus FC Groningen: keiharde confrontatie en ruzie'

'Bom barst in spelersbus FC Groningen: keiharde confrontatie en ruzie'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 06:47do 23-05-2019 om 06:47

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 08:55do 23-05-2019 om 08:55

FC Groningen-doelman Sergio Padt kreeg na de verloren wedstrijd tegen Vitesse flinke ruzie met ploeggenoot Illias Bel Hassani. Dat meldt De Telegraaf. In de spelersbus van de club liep het uit de hand nadat Bel Hassani de doelman voor rotte vis uitmaakte.

Groningen won de heenwedstrijd tegen Vitesse met 2-1, maar ligt uit de play-offs na een 3-1 nederlaag in Arnhem. Na afloop barstte de bom. 'Sergio Padt kreeg op niet misverstane wijze van Iliass Bel Hassani te horen wat al tijden binnen de spelersgroep leeft', schrijft De Telegraaf.

Het werd volgens de krant een keiharde confrontatie. Spelers en trainer Danny Buijs moesten ingrijpen om erger te voorkomen. Bel Hassani neemt Padt kwalijk dat hij achter de rug van zijn collega's om 'lult' tegen Hans Nijland en Ron Jans, de algemeen directeur en technisch manager.

Buijs wilde de situatie in de kiem smoren, maar Bel Hassani gaf aan de actie van zijn trainer niet te begrijpen. Naar verluidt heeft Padt er in de winterstop op aangedrongen dat Buijs na een slecht eerste half jaar ontslagen moest worden door de clubleiding van Groningen.

Bel Hassani speelt als AZ-huurling pas een paar maanden in Groningen, maar weet volgens De Telegraaf precies wat er binnen de selectie speelt. 'Alle frustratie daarover spoot er direct na de laatste wedstrijd van het seizoen uit. Het is niet voor het eerst dat Padt in opspraak raakt. FC Groningen wilde niet op het incident reageren.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws