De Jong blij dat Cambuur niet promoveert naar Eredivisie: Dat is hartstikke goed

De Jong blij dat Cambuur niet promoveert naar Eredivisie: "Dat is hartstikke goed"

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 07:17do 23-05-2019 om 07:17

Henk de Jong kan er mee leven dat SC Cambuur volgend seizoen niet in de Eredivisie speelt. Zijn huidige club De Graafschap schakelde zijn nieuwe werkgever uit in de halve finale van de play-offs.

De Jong maakte een paar maanden geleden bekend dat hij volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Cambuur is. Uitgerekend die club nam het tegen De Graafschap op in de play-offs. De Jong won en vindt het niet erg dat Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie blijft.

"Of ik daar over heb nagedacht? Jawel, en dat is hartstikke goed", benadrukt De Jong voor de camera van FOX Sports. "Als Cambuur had gewonnen, had ik ze gefeliciteerd en een hand gegeven, maar het is voor de club niet goed om nu te promoveren. Het duurt nog twee á 2,5 jaar voor het nieuwe stadion er is. De kans is groot dat je er dan weer uit ligt. Dan heeft het wéér tijd nodig."

"Over 2,5 jaar kun je bouwen aan een nieuw team. Promoveren is vaak niet zo lastig, maar erin blijven is veel lastiger met de mogelijkheden die wij hebben. Als wij erin blijven met De Graafschap, dan dank ik het publiek, m'n jongens en de sponsoren en zijn we Nederlands, Europees en wereldkampioen geworden, in één jaar", zegt De Jong.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws