Nijland sneert naar FC Twente en gemeente Enschede: Grote vraagtekens

Nijland sneert naar FC Twente en gemeente Enschede: "Grote vraagtekens"

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 07:05do 23-05-2019 om 07:05

Hans Nijland is blij met de terugkeer van FC Twente in de Eredivisie, maar de scheidend directeur van FC Groningen vraagt zich hardop af of er, door inmenging van de gemeente Enschede, nog wel sprake is van 'marktconforme concurrentie'. Nijland stelt dat in een groot afscheidsinterview in de Volkskrant. 

Eind december leek FC Groningen af te koersen op de nacompetitie. De ploeg eindigde het seizoen, na een opleving in de tweede seizoenshelft, in de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal. "FC Groningen hoort in de Eredivisie, al geldt dat ook voor FC Twente. Mooi dat die club weer terug is, Twente is in potentie de vierde of vijfde club van Nederland", aldus Nijland.

"Maar ik zet grote vraagtekens bij de reddingsoperatie van de gemeente Enschede. Je moet je afvragen of daar sprake is van marktconforme concurrentie", voegt hij daar direct aan toe. "De gemeente Groningen heeft ons in het verleden ook wel eens de hand gereikt, maar in ons nieuwe stadion houden we zelf de broek omhoog."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws