Vitesse smacht naar rust: 'Na de training ben ik bekaf en heb ik een inkakker'

Vitesse smacht naar rust: 'Na de training ben ik bekaf en heb ik een inkakker'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 18:56do 23-05-2019 om 18:56

Thomas Buitink beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Vitesse. De achttienjarige spits erkent dat de krachten wegvloeien, maar wil zich nog één keer opladen. Vrijdag is FC Utrecht de tegenstander in de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie.

"Het wordt steeds moeilijker als team", zegt Buitink over de wegvloeiende krachten tegen Omroep Gelderland. "Ik voel ook dat de energie achteruit gaat. Maar hier kunnen we ons wel weer voor opladen. Dat kost ons geen moeite, want zoals ik al zei dit is waar je het hele seizoen met elkaar voor voetbalt. We willen die finale winnen en dan ook de voorronde van de Europa League."

Buitink leeft van wedstrijd naar wedstrijd. Tussendoor doet hij niet veel meer dan rusten. "Ik rust nu extra veel uit. Dan lig ik wat op bed en zorg verder dat ik goed eet. Na een training ben ik bekaf en heb ik thuis wel een inkakker", erkent spits. "We spelen nu vier wedstrijden in elf dagen. Dan moet je gewoon goed rusten en zorgen dat je weer opgeladen bent voor de volgende."

De jeugdinternational kampt al enige tijd met liesklachten. "Daarom zie je me ook niet zo veel. Ik mag niet te veel doen. Mijn lies is wat overbelast. Het is nu lekker om even weer het gevoel te krijgen. Positiespelletje, warming-up en dan weer naar binnen."

De eerste ontmoeting tussen Vitesse en Utrecht is vrijdag in de Galgenwaard. De return in Arnhem volgt vier dagen later.

Poll

Wie wint de finale van de play-offs om Europees voetbal?

(2189 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws