Advocaat: 'Odegaard kost 20, 25 miljoen, net zo veel als de hele club hier'

Advocaat: 'Odegaard kost 20, 25 miljoen, net zo veel als de hele club hier'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 19:44do 23-05-2019 om 19:44

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 19:52do 23-05-2019 om 19:52

Dick Advocaat onderschrijft het gevaar van Martin Odegaard in aanloop naar het duel met Vitesse in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Noorse spelmaker verkeert in bloedvorm, weet de trainer van FC Utrecht.

"Het is wel een exceptioneel talent. Een gods gift", zegt Advocaat op de persconferentie, geciteerd door FOX Sports. "Waarom is Ziyech zo goed? Die jongens worden zo geboren en Odegaard ook. Hij was geloof ik achttien jaar toen Real Madrid hem nam. Dat zegt natuurlijk alles. Die jongen kost 20, 25 miljoen euro. Waar hebben we het over? Dat kost de hele club hier."

"Echt een heel mooie speler om te zien", vervolgt Advocaat over Odegaard. "Dan denk je: het lukt hem niet, maar dan maakt hij weer een beweging en is hij los. Dat zijn spelers die wedstrijden kunnen beslissen voor je." Toch ontkent De Kleine Generaal dat het FC Utrecht tegen Odegaard is. "Het budget van Vitesse is veel hoger dan van ons. Ze hebben nog wel een paar bepalende spelers die bij andere topclubs zo mee kunnen komen."

Rico Strieder moet het gevaar van Odegaard vermoedelijk indammen. "Je kunt hem niet uit zijn schoenen schoppen", stelt de Duitser. "Dat kan ik misschien één keer doen, maar de tweede keer moet ik het veld verlaten. Dus dat is geen optie. Maar je moet wel laten zien dat je er bent, dat je kort op hem zit en hem geen ruimte geeft. Je moet een beetje irritant spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie wint de finale van de play-offs om Europees voetbal?

(2189 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws