Ajax raakt talent (16) kwijt: 'We hebben alles gedaan om hem te behouden'

Ajax raakt talent (16) kwijt: 'We hebben alles gedaan om hem te behouden'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 20:48do 23-05-2019 om 20:48

Ajax raakt de zestienjarige Dillon Hoogewerf kwijt. De Amsterdammers maken donderdagavond bekend dat de talentvolle aanvaller de overstap maakt naar een club in het buitenland.

"Dillon heeft afgelopen week aangegeven dat hij de club gaat verlaten", laat hoofd jeugdopleidingen Saïd Ouaali weten aan Ajax TV. "Hij vertrekt naar een buitenlandse club. Wij wensen hem ontzettend veel succes en weten dat we alles hebben gedaan om hem te behouden. Hij mag uiteindelijk de keuze maken en kiest voor een buitenlands avontuur."

Vermoedelijk gaat het om Manchester United. Althans, de Engelse boulevardkrant The Daily Mail schrijft donderdag dat de topclub uit de Premier League Hoogewerf graag in wil lijven. Ajax bevestigt niet dat het om Man United gaat. "Wij weten op De Toekomst dat we er alles aan hebben gedaan en alle voorwaarden hebben gecreëerd. Uiteindelijk mag hij een keuze maken", zegt Ouaali.

"Natuurlijk willen we onze toptalenten bij ons houden en daarom ben ik heel erg blij dat de overige talenten wél bij ons zijn gebleven. Dat was afgelopen jaar ook zo. Het blijft ons streven. Uiteindelijk mag een speler kiezen waar hij gaat voetballen. Dat moeten we accepteren", aldus Ouaali.

Hoogewerf speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax. Via Ajax O15 en O16 kwam hij terecht bij Ajax O17, waarin hij dit seizoen zijn wedstrijden speelde. Hoogewerf is tevens international van Oranje O16.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws