Ajax troeft buitenlandse clubs af: Hier gaan spelers sneller naar het eerste

Ajax troeft buitenlandse clubs af: "Hier gaan spelers sneller naar het eerste"

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 23:02do 23-05-2019 om 23:02

Naci Ünüvar is blij met zijn allereerste profcontract en dankt Ajax voor de kans die hij gekregen heeft. Het pas vijftienjarige talent ligt tot 2022 vast, zo werd donderdag bekend.

Ünüvar staat bekend als een van de grootste talenten uit de opleiding van Ajax. "Het is een heel mooi moment. Voor mij, voor m'n familie, voor Ajax, voor iedereen is het een prachtige dag", vertelt Ünüvar aan Ajax TV.

Meerdere clubs jaagden op de handtekening van Ünüvar, maar daar wist hij zelf niets van. "Of er veel clubs geïnteresseerd waren weet ik niet. Dat weet alleen m'n vader. Hij vertelt dat niet aan mij. Ik ben hier begonnen toen ik acht jaar was en wil gewoon slagen bij Ajax. De club heeft veel vertrouwen in me. Ik denk dat dit het beste is voor mij. Ik ben ook echt een Ajacied, alles is goed hier."

Ook hoofd jeugdopleidingen Saïd Ouaali spreekt zijn tevredenheid uit over het contract van Ünüvar. "Onze talenten staan in de belangstelling, zowel nationaal als internationaal. Hij stond in de belangstelling van buitenlandse clubs. Het feit dat hij voor ons kiest is geweldig, maar de concurrentie was er zeker."

"Hier gaan spelers sneller naar het eerste. De club heeft veel vertrouwen in de jeugd. Dat is heel belangrijk voor een jeugdspeler. Het is allemaal snel gegaan, klopt", zegt Ünüvar. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws