VVV-Venlo hamstert en contracteert derde versterking in één week

VVV-Venlo hamstert en contracteert derde versterking in één week

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 16:20vr 24-05-2019 om 16:20

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 16:26vr 24-05-2019 om 16:26

VVV-Venlo pakt door op de transfermarkt. Na Richard Neudecker en Elia Soriano hebben de Limburgers zich ook versterkt met Steffen Schäfer.

De 25-jarige verdediger tekende vrijdag tot de zomer van 2021 bij VVV, dat een optie op een extra jaar heeft opgenomen in de deal. De Venlonaren betalen geen transfersom, omdat het contract van Schäfer bij 1. FC Magdeburg aan het einde van het seizoen afloopt.

"Hij is een sterke centrale verdediger die sterk is aan de bal", reageert manager voetbal Stan Valckx op de clubsite. "Hij kan voor ons een prima speler zijn. Hij krijgt de kans zich te bewijzen en is een uitstekende aanvulling voor onze selectie."

Schäfer is blij met zijn keuze. "In het Duitse voetbal ligt de nadruk op strijd. In Nederland zie je toch meer verzorgd voetbal, met de prestaties van Ajax als extreem voorbeeld. Ik denk wel dat het Nederlands voetbal beter bij me past. Ik kijk vol verwachting uit naar mijn tijd bij VVV."

Schäfer is een 1.89 meter lange centrale verdediger, die eerder bij 1. FC Köln, 1. FC Saarbrücken, FSV Frankfurt en Magdeburg speelde. Hij is de derde aanwinst in een week tijd. Eerder werden Neudecker (Sankt Pauli) en Soriano (Korona Kielce) aangetrokken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws