Roda-clubman met 'noodkreet': 'Het is zaak om hiermee naar buiten te komen'

Roda-clubman met 'noodkreet': 'Het is zaak om hiermee naar buiten te komen'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 18:12vr 24-05-2019 om 18:12

De penibele situatie van Roda JC gaat ook clubman Ger Senden aan het hart. De voormalig speler van de Limburgers, die meer dan vierhonderd wedstrijden in het eerste elftal van de club speelde, komt in actie en start een inzameling.

Senden is woordvoerder van een groep oud-spelers en anderen die Roda JC een warm hart toedragen, schrijft De Limburger. Zij willen zo veel mogelijk geld inzamelen om op die manier de noodlijdende club te kunnen helpen. Volgens de krant heeft de groep, die zichzelf Roda 2.0 noemt, ook contact met clubeigenaar Frits Schrouff, die zijn kapitaal terugtrekt. Of Roda 2.0 ook in beeld is om de club over te nemen is niet duidelijk.

De 47-jarige Senden hoopt met een 'noodkreet', zoals hij het zelf noemt, zijn geliefde club van de ondergang te kunnen redden. "Het benodigde geld is er nog niet. Daarom is het nu zaak om hiermee naar buiten te komen. Sponsoren, supporters, grote bedrijven, we roepen iedereen op om zich aan te sluiten."

Als de Koempelclub voor komende dinsdag het bedrag van negen ton, dat nodig is om de begroting voor volgend seizoen sluitend te krijgen, niet bijeen heeft, wordt faillissement aangevraagd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws