Onrust in Nijmegen: 'Bepaalde spelers hadden geen motivatie om kampioen te worden'

Onrust in Nijmegen: 'Bepaalde spelers hadden geen motivatie om kampioen te worden'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 21:46vr 24-05-2019 om 21:46

Bij NEC ontbrak het dit seizoen aan chemie. Dat zegt Leen Looijen, lid van de Raad van Commissarissen van de Nijmeegse club. NEC plaatste zich ondanks een teleurstellend seizoen toch voor de play-offs, waarin het werd uitgeschakeld door RKC.

In het eigen Goffertstadion won NEC met 2-0 van de Waalwijkers, maar in Brabant gaf de ploeg van interim-trainer Ron de Groot alles uit handen (3-0). Het seizoen van de Nijmegenaren was er volgens Looijen één om snel te vergeten. "Er was geen chemie tussen de staf en de spelers", geeft hij aan bij Omroep Gelderland. "Al met al was het een naar seizoen, waarin de technisch directeur en de trainer zijn ontslagen."

"Maar het lag niet alleen aan de trainer", vervolgt Looijen zijn verhaal. "Bepaalde spelers hadden ook niet de intrinsieke motivatie om kampioen te willen worden. Van tevoren riep iedereen, inclusief mijn vriend Johan Derksen, dat wij de beste selectie hadden."

"Deze ploeg had natuurlijk veel hoger moeten eindigen. Na het ontslag van De Gier liep het de laatste acht wedstrijden wel beter. We wonnen er zes, één gelijkspel en één nederlaag. Met zo'n gemiddelde was je normaal kampioen geworden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws