Paris SG eindigt seizoen met nederlaag, Monaco handhaaft zich ternauwernood

24-05-2019 23:14 Laatste update: 23:16
11

Paris Saint-Germain heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag bij Stade Reims. De thuisploeg counterde sterk en versloeg de Frans kampioen met 3-1. Olympique Lyon, met Memphis Depay in de basis, pakte in de slotfase drie punten bij Nimes: 2-3.

PSG sluit seizoen af met nederlaag, Lyon wint wel
Paris Saint-Germain is in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag opgelopen. Stade Reims was met 3-1 te sterk voor de Frans kampioen, die op volle oorlogssterkte aantrad. Abdul Baba en Mathieu Cafaro zetten Reims op een 2-0 voorsprong, waarna Kylian Mbappé de spanning weer terugbracht in de wedstrijd. Lang bleef het 2-1 en hoopten de Parijzenaars nog op een resultaat, maar diep in blessuretijd profiteerde Pablo Chavarria van chaos in de PSG-defensie: 3-1.

Olympique Lyon wist wel te winnen en eindigt het seizoen op de derde plaats in de Ligue 1. De ploeg van Memphis Depay kwam met 1-0 voor, met 2-1 achter en zegevierde uiteindelijk toch met 3-2. Memphis verzorgde de assist bij de 0-1 van Maxwel Cornet, maar kwam zelf niet tot scoren. Cornet deed dat twee keer, waarna Tanguy Ndombele in blessuretijd Lyon drie punten bezorgde.

Monaco blijft erin, Caen degradeert
Door gunstige resultaten op andere velden is Monaco er in geslaagd zich te handhaven in de Ligue 1. De Monegasken zelf verloren met 2-0 bij Nice, maar door de nederlaag van Caen tegen Bordeaux (0-1) eindigt de ploeg uit het ministaatje toch op de zeventiende plaats. Caen wordt negentiende en degradeert direct, nummer achttien Dijon moet een barragewedstrijd spelen tegen Lens.