De Boer en Atlanta krijgen pijnlijke tik in blessuretijd, goed gevoel is verdwenen

25-05-2019 06:55
25

Frank de Boer heeft met zijn Atlanta United alweer een nederlaag moeten incasseren. De ploeg van De Boer ging op bezoek bij Real Salt Lake in Utah  met 2-1 onderuit. De winnende goal van de thuisploeg viel pas in blessuretijd.

De Boer zette na een stroeve seizoensstart een uitstekende serie neer met vijf gewonnen wedstrijden op rij, maar nu lijkt de klad er opnieuw in te zijn gekomen. Afgelopen weekend verloor Atlanta in overtal met 1-0 van New York Red Bulls en tien minuten voor rust kwam ook Real Salt Lake op voorsprong door Sebastian Saucedo.

In de tweede helft moest Josef Martinez, vorig jaar nog topschutter van de MLS, redding brengen voor De Boer. Hij scoorde een kwartier voor tijd van dichtbij met een intikker en bracht daardoor de hoop op een goed resultaat terug in de harten van De Boer en consorten, maar in blessuretijd kreeg Atlanta het deksel alsnog op de neus. Jefferson Savarino haalde doeltreffend uit.

Atlanta United staat na de nederlaag nog altijd op de vierde plaats in de Eastern Conference van de MLS, maar dat geeft een vertekend beeld. Veel concurrenten van de ploeg van De Boer hebben immers nog een wedstrijd tegoed.