Weghorst bereikt akkoord: Dat is een nieuwtje, denk ik, die geef ik je effe

Weghorst bereikt akkoord: "Dat is een nieuwtje, denk ik, die geef ik je effe"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 12:38zo 26-05-2019 om 12:38

Wout Weghorst is met VfL Wolfsburg mondeling akkoord over een nieuw contract. De verbintenis van de Nederlandse spits is na een uitstekend debuutseizoen in de Bundesliga opgewaardeerd. Weghorst laat dat zondag voor de camera van FOX Sports weten. 

De 26-jarige Weghorst was tijdens zijn eerste jaar bij Wolfsburg goed voor 17 goals en 7 assists. Afgelopen week werd in Duitsland al gespeculeerd over een nieuw contract voor de Oranje-aanvaller. Inmiddels blijkt achter de schermen al het nodige te zijn geregeld. "Ik heb mijn contract afgelopen week verlengd", onthulde hij voor de camera van FOX Sports"Dat is een nieuwtje, denk ik. Die geef ik je effe."

"Mondeling is het allemaal akkoord, officieel moet het nog op papier. Hoeveel jaar? Het is niet aan mij om dat hier te zeggen, dat komt nog wel naar buiten. Het is meer een opwaardering, een verbetering door wat ik afgelopen jaar heb gepresteerd."

Weghorst lag tot medio 2022 vast - en daar lijken niet veel extra jaren aan vast te zijn geplakt. "Ik was wel zo slim om er niet veel bij te voegen... Een volgende stap is de doelstelling, het streven. Dit contract heeft daar geen invloed op."

Momenteel bereidt Weghorst zich met het Nederlands elftal voor op de Nations League. Op 6 juni staat in Portugal de halve finale op het programma. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Weghorst een basisplaats in Oranje?

(1760 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws