FC Twente slaat dubbelslag en presenteert twee trainers: Blij met zijn komst

FC Twente slaat dubbelslag en presenteert twee trainers: "Blij met zijn komst"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 17:07zo 26-05-2019 om 17:07

De technische staf van FC Twente voor komend seizoen is compleet. Dennis van der Ree en Peter Niemeyer zijn als assistenten van de nieuwe hoofdtrainer Gonzalo Garcia-Garcia aangetrokken. Twente meldt dat zondagmiddag via de officiële kanalen. 

De formatie uit Enschede was op zoek naar uitbreiding van de technische staf. Samen met Garcia-Garcia, keeperstrainer Sander Boschker en fysiek trainer Balder Berckmans gaan Van der Ree en Niemeyer het avontuur in de Eredivisie aan. Van der Ree komt over van SC Cambuur; Niemeyer was al een tijdje werkzaam in de Grolsch Veste. 

"Gonzalo Garcia en Van der Ree kennen elkaar al lang en hebben altijd contact gehouden. Ze zijn heel complementair aan elkaar en hebben dezelfde voetbalopvatting. Ook Dennis heeft een goed oog voor het detail. Hij houdt zich graag op de achtergrond maar heeft een duidelijke mening en is niet bang die te ventileren. Ik ben heel blij met zijn komst", legt technisch directeur Ted van Leeuwen (foto) uit op de website van de club.

"Niemeyer heeft een jaar stage bij ons gelopen. Dat is van beide zijden zeer bevallen. Peter heeft veel competenties. Hij gaat zich bezig houden met zowel de Academie als met het eerste elftal. Met zijn schat aan ervaring kan hij spelers individueel beter maken. Daarnaast wordt hij de schakel tussen de Academie en het eerste elftal, hetgeen de doorstroming van jeugdspelers moet bevorderen."

Twente nam onlangs afscheid van trainer Marino Pusic. Garcia-Garcia was dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werkzaam als zijn rechterhand. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws