Nieuws uit Enschede: Garcia-Garcia gaat FC Twente leiden in de Eredivisie

Nieuws uit Enschede: Garcia-Garcia gaat FC Twente leiden in de Eredivisie

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 16:44do 16-05-2019 om 16:44

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 16:58do 16-05-2019 om 16:58

Gonzalo Garcia-Garcia wordt volgend seizoen de hoofdtrainer van FC Twente. De in Uruguay geboren assistent doet na het ontslag van hoofdtrainer Marino Pusic een stapje naar voren, melden de Enschedeërs via de officiële kanalen.

Garcia-Garcia tekent een contract voor één seizoen. De geboren Uruguayaan is een vertrouweling van directeur Ted van Leeuwen, die Garcia-Garcia in 2005 oppikte bij Real Madrid en bij AGOVV stalde. Later haalde hij de 35-jarige ex-middenvelder naar het Deense Esbjerg. "Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie, gaf mij dat vertrouwen", laat de nieuwe FC Twente-trainer weten aan de clubsite. "Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, die voel ik ook, maar ik ben er klaar voor."

Van Leeuwen heeft vertrouwen in zijn protégé. "Ik heb met hem dezelfde voetbalklik als ik had met trainers als Peter Bosz en Fred Rutten. Trainers met een duidelijk voetbalplan en daar niet van afwijken. Gonzalo is weliswaar nog jong, maar klaar voor het hoofdtrainerschap."

FC Twente gaat nog zoeken naar een rechterhand voor de nieuwe hoofdtrainer. Sander Boschker blijft aan als keeperstrainer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws