Dost: Ja, natuurlijk stoort me dat. Daar ben ik te veel spits voor

Dost: "Ja, natuurlijk stoort me dat. Daar ben ik te veel spits voor"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 22:14zo 26-05-2019 om 22:14

Bas Dost neemt met een goed gevoel afscheid van het seizoen, nadat Sporting Portugal ten koste van FC Porto de beker pakte. Dost viel in, scoorde in de verlenging, maar moest alsnog aanleggen voor een strafschop in de penaltyreeks. Hij miste zijn strafschop.

Dost is het niet gewend om een strafschop te missen, hij schoot op de lat. "Voor mijn gevoel heb ik al dit seizoen wel 20 penalty’s genomen", zegt Dost tegen het Algemeen Dagblad. "Je neemt je elke keer wat anders voor. Ik wilde hem nu in de linkerbovenhoek schieten, maar ik raakte de lat. Ja, natuurlijk stoort me dat. Daar ben ik te veel spits voor en te verliefd op goals. Maar uiteindelijk boeit dat niet meer als je hebt gewonnen."

Dost maakte in zijn eerste seizoen bij Sporting 34 goals, het jaar daarna 27. Dit seizoen bleef de teller op vijftien staan, al speelde hij wel acht duels minder. "In mijn eerste twee seizoenen heb ik belachelijk veel goals gemaakt. Ik vind het niet zo erg om een keer niet de held te zijn. Door blessures was dit van mijn drie seizoenen bij Sporting de minste. Maar ik heb wel twee prijzen gewonnen. Ik ga met een prima gevoel de vakantie in."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws