Reis debuteert: 'Hij is niet van het tiki-taka, of een type Frenkie de Jong'

Reis debuteert: 'Hij is niet van het tiki-taka, of een type Frenkie de Jong'

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 15:14ma 27-05-2019 om 15:14

Ook Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, had de spectaculaire transfer van Ludovit Reis naar FC Barcelona totaal niet zien aankomen. Van de Looi selecteerde Reis deze maand voor de eerste keer voor de nationale beloftenploeg. 

"Waarom ik Reis heb geselecteerd? Waarom zou ik een speler van FC Barcelona níét oproepen?", zegt Van de Looi met een knipoog tegen het Algemeen Dagblad"Ik ken Ludovit natuurlijk al veel langer. Hij zat er eerder niet bij, omdat hij bij Oranje O19 speelde. Met die lichting wilden we het EK halen. Nu is wel het moment gekomen om Ludovit aan het werk te zien."

Van de Looi zag Reis (18) de afgelopen jaren 'heel snel stappen maken'. "Je zou wel heel bijdehand zijn als je nu zegt: dit zag ik aankomen. Zo'n transfer gebeurt natuurlijk bijna nooit. Ludovit gaat weliswaar naar Barcelona B, maar het feit dat hij bij zo'n club in beeld is geeft aan dat hij specifieke kwaliteiten heeft."

"Hij is niet van het tiki-taka van Barcelona, of een type Frenkie de Jong. Ludovit kan vooral heel goed druk zetten en heeft een heel goed gevoel voor timing om in de duels te komen. In balbezit kan hij zich nog ontwikkelen, maar daar heeft hij nog wel de tijd voor."

Afgelopen donderdag werd de overstap van Reis naar Spanje afgerond. FC Groningen ontvangt 3,25 miljoen euro voor de controleur; dat bedrag kan door bonussen nog verder oplopen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Reis doorgroeien naar Barcelona 1?

Ja
43%
Nee
57%
(9496 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws