Lang (links) en De Wit (tweede van rechts), met Ekkelenkamp en Van Leer

Aan een verhuurperiode denk ik totaal niet. Ik wil voor mijn kans bij Ajax gaan

"Aan een verhuurperiode denk ik totaal niet. Ik wil voor mijn kans bij Ajax gaan"

28-05-2019 07:48 Laatste update: 09:14
27

Ajax-talenten Noa Lang en Dani de Wit staan te trappelen in de startblokken. De linksbuiten (19) en de middenvelder (21) maakten het Europese droomseizoen van hun club van dichtbij mee en willen volgend seizoen definitief doorbreken in Amsterdam.

Lang gaat mogelijk profiteren van een vertrek van David Neres of Hakim Ziyech, terwijl De Wit al een concurrent mag uitzwaaien, in de persoon van Frenkie de Jong. "Dit is een goed elftal, maar natuurlijk hoop je dat er ruimte komt zodat je jezelf kan invoegen in het team", vertelt De Wit in gesprek met de NOS. De jeugdinternational uit Hoorn wil hoe dan ook voor zijn kans gaan. "Aan een verhuurperiode denk ik totaal niet. Ik wil voor mijn kans bij Ajax gaan. Dat was afgelopen seizoen zo, en nu weer. Ik heb geen zin om mezelf te verhuren."

Wedden

Meer odds

"Dat geldt ook voor mij. Ik blijf bij Ajax", voegt Lang daaraan toe. De buitenspelers wil echter niet afhankelijk zijn van een eventuele toptransfer voor Neres of Ziyech. "Ik hoop juist dat Neres en Ziyech blijven. Hoe mooi is het als je een basisplek krijgt met zulke spelers in de selectie? Dan heb je het echt heel goed gedaan", klinkt het vol bravoure. "Die concurrentie maakt je juist sterker en scherp. Als je zelf een grote jongen wil worden, moet je het afdwingen tussen de grote jongens."

De Wit én Lang verlengden op 2 april hun contract: het tweetal ligt nog tot medio 2021 vast in Amsterdam.