FC Groningen kondigt transfer van Zweedse jeugdinternational aan

FC Groningen kondigt transfer van Zweedse jeugdinternational aan

28-05-2019 10:05 Laatste update: 10:13
35

FC Groningen heeft de komst van Gabriel Gudmundsson bevestigd. De twintigjarige Zweedse jeugdinternational komt over van Halmstads BK, dat in zijn geboorteland uitkomt op het op één na hoogste niveau.

Gudmundsson doorliep de jeugdopleiding van Halmstads BK. De aanvaller speelde inmiddels 88 officiële wedstrijden voor het eerste elftal, waarin hij zestien goals maakte en verantwoordelijk was voor zes assists. Hij debuteerde in februari 2016 al op zestienjarige leeftijd in een bekerduel van Halmstads BK. Gudmundsson had nog een contract tot het einde van dit kalenderjaar. Hoeveel Groningen voor hem moet betalen, is niet bekendgemaakt.

Fotbollskanalen meldde zondag al dat Gudmunsson op weg was naar Groningen. De Trots van het Noorden zou diverse Eredivisie-ploegen aftroeven, waaronder sc Heerenveen en Heracles Almelo. Hij is international voor Jong Zweden en doorliep bijna alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. Gabriel is de zoon van voormalig prof en zevenvoudig Zweeds international Niklas Gudmundsson.

Gudmundsson is de dertiende Zweed die voor Groningen gaat spelen. Spelers als Simon Tibbling, Andreas Granqvist, Rasmus Lindgren en Marcus Berg gingen hem voor.

FC Groningen maakt vanmiddag meer details over de transfer bekend, laat het weten op de clubsite.