Reiziger: 'Het is regelgeving waar ik hele grote vraagtekens bij zet'

Reiziger: 'Het is regelgeving waar ik hele grote vraagtekens bij zet'

28-05-2019 10:56
50

Michael Reiziger vindt dat de strenge regels rond spelers die tussen Ajax 1 en Jong Ajax pendelen, versoepeld moeten worden. Volgens de trainer is de regelgeving niet bepaald in het voordeel van talenten als bijvoorbeeld Jurgen Ekkelenkamp en Dani de Wit.

'Die nieuwe regelgeving is niet in hun voordeel, zeker niet. Het is ook regelgeving waar ik hele grote vraagtekens bij zet", aldus Reiziger voor de camera van Ajax TV. Sinds dit seizoen mogen spelers van 21 jaar maximaal zeven keer spelen voor Ajax 1, daarna zijn ze niet meer speelgerechtigd voor Jong Ajax. Bovendien mogen spelers die tijdens een speelronde bij Ajax 1 op het wedstrijdformulier stonden, niet meer bij Jong Ajax aansluiten.

Wedden

Meer odds

Reiziger begrijpt dat niet. "Als je in het begin zegt: we maken de bank groter naar elf, want dan kun je jeugdspelers laten wennen aan het grote werk. En je weet dat jeugdspelers ook wedstrijden nodig hebben en komt daarna met een regel: als ze aan het grote werk hebben mogen ruiken, mogen ze het niet in de praktijk uitvoeren. Dat is wel een rare regel, waarvan ik hoop dat die heel snel wordt veranderd", aldus Reiziger.

"Hoe je het wendt of keert: jongens worden ook in Jong klaargestoomd voor 1", vervolgt hij. "Dus ook voor de toekomst moet je niet alleen tegenwerken, maar juist ook meewerken."