Balende Promes: 'De club weet dat ik niet nog een seizoen in zo'n rol wil spelen'

Balende Promes: 'De club weet dat ik niet nog een seizoen in zo'n rol wil spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 28 mei 2019 om 16:40di 28-05-2019 om 16:40

Laatste update: dinsdag 28 mei 2019 om 16:47di 28-05-2019 om 16:47

Quincy Promes denkt na over zijn toekomst bij Sevilla. De vleugelaanvaller van het Nederlands elftal baalt van de rol die hij dit seizoen had bij de Primera Division-club. 

"Ik heb nog vier jaar een contract en voel me gelukkig in Sevilla, maar de club is ervan op de hoogte dat ik niet nog een seizoen in zo'n verdedigende rol wil spelen. In voetbal weet je nooit iets zeker. Het is nu afwachten wat er gebeurt. Er wordt een nieuwe trainer aangesteld en met hem zal ik in gesprek moeten over hoe hij mijn positie ziet", legt Promes uit aan Voetbal International. Afgelopen zomer werd hij door Sevilla voor 20 miljoen euro overgenomen van Spartak Moskou.

"Zoals het er nu uitziet, blijf ik gewoon bij Sevilla, ik heb nog vier jaar. Maar ik ben wel benieuwd wie de trainer wordt. Er moet nog veel duidelijk worden."

Ten Hag
Promes werd al eens gelinkt aan een transfer naar Ajax. Dat komt vooral door de prima relatie die de dribbelaar heeft met trainer Erik ten Hag. "Ik heb met Ten Hag een bijzondere band sinds ik onder hem heb getraind bij Go Ahead Eagles. Hoe dat kan, ik weet het ook niet. Ik mocht hem in het begin helemaal niet, eerlijk gezegd. Hij pakte me steeds aan, maar was wel de eerste trainer die echt tot me wist door te dringen."

Promes (27) behoort tot de definitieve selectie van Oranje voor de Nations League. Op 6 juni staat de halve finale tegen Engeland op het programma in Portugal. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws