Update: Clubarts RKC maakt het naar omstandigheden goed na hartaanval

29-05-2019 16:15 Laatste update: 28-05-2019 22:05
46

De tweede helft van de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk is later van start gegaan na een incident in de kleedkamer van RKC. Het is niet precies duidelijk wat er gebeurd is, maar vermoedelijk gaat het om iemand die onwel geworden is.

De tweede helft is tien minuten later van start gegaan. Er is nog weinig over het incident bekend. FOX Sports-verslaggever Jan-Joost van Gangelen, die spreekt van een 'heel vervelend incident', weet dat er een ambulance onderweg is.

"Fred Grim heeft met scheidsrechter Higler in de scheidsrechterskamer overlegd. Hij wilde wat extra rust en wat bijkomtijd voor zijn spelers. De familie van degene om wie het gaat moet nog worden ingelicht. Hij is wel weer gewoon bij kennis. Er is een ambulance onderweg. Vooralsnog lijkt alles redelijk in orde, maar welke invloed heeft het op de wedstrijd? We gaan het zien, want we gaan gewoon weer voetballen."

De tweede helft is inmiddels bezig. RKC verdedigt een 1-2 voorsprong en promoveert met de huidige stand naar de Eredivisie.

Update 20.25 uur: De clubarts van RKC heeft een hartaanval gekregen in de rust van het duel met Go Ahead Eagles, meldt het Brabants Dagblad. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis en was relatief snel stabiel. De Waalwijkers dreigen promotie mis te lopen in een knotsgek duel na een late goal van de thuisploeg: 4-3.

Update 22.05 uur: Opluchting voor RKC Waalwijk. Het onwel geworden staflid is buiten levensgevaar, meldt de kersverse promovendus via Twitter. Volgens RKC werd het staflid getroffen door een hartaanval. Hij werd direct gereanimeerd en daarna naar een ziekenhuis gebracht.

Update 29/5 16.15: Clubarts Peter Engelenburg van RKC Waalwijk maakt het naar omstandigheden goed. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Engelenburg werd in de rust van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles getroffen door een hartaanval en bracht de nacht door in het ziekenhuis van Zwolle. RKC incasseerde na rust twee goals, maar herpakte zich en wist na een krankzinnig slot promotie naar de Eredivisie af te dwingen.