'Barça en PSG openen gesprekken over ruildeal tussen Neymar en Dembélé'

'Barça en PSG openen gesprekken over ruildeal tussen Neymar en Dembélé'

28-05-2019 20:55 Laatste update: 20:59
45

Een sensationeel transfergerucht in Spanje: FC Barcelona en Paris Saint-Germain zijn in gesprek over een terugkeer van Neymar naar de Catalaanse hoofdstad. Volgens RAC1 moet Ousmane Dembélé de omgekeerde weg bewandelen.

Het radiostation stelt dat de onderhandelingen zich in een beginnende fase bevinden. Hoewel de 'operatie' zeer gecompliceerd is en PSG voor de nodige obstakels kan zorgen, is Barça optimistisch gestemd. Dembélé lijkt open te staan voor een transfer naar de Franse topclub, die de 22-jarige vleugelaanvaller op zijn beurt met open armen zou ontvangen.

Neymar dringt ondertussen aan op een terugkeer naar Camp Nou. De 27-jarige Braziliaan verruilde Barça in de zomer van 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro voor PSG, maar al snel verschenen berichten in de media dat hij spijt had van zijn overgang. De dribbelaar werd eerder ook al gelinkt aan aartsrivaal Real Madrid, maar heeft dus een voorkeur voor zijn oude club.

Dembélé werd meteen na het vertrek van Neymar als vervanger binnengehaald door Barça, maar hij heeft zijn transfersom van minimaal 105 miljoen nog niet kunnen billijken. Al veroverde hij dit seizoen wel een basisplaats in de ploeg van trainer Ernesto Valverde.

Als het van een transfer komt, dan lijkt Barça naast Dembélé nog de nodige miljoenen te moeten bijleggen.