Odegaard kondigt beslissing over toekomst aan: Zaakwaarnemer heeft contact

Odegaard kondigt beslissing over toekomst aan: "Zaakwaarnemer heeft contact"

29-05-2019 00:00 Laatste update: 00:12
57

Het avontuur van Martin Odegaard in Nederland zit er vooralsnog op. In ruim twee jaar bij sc Heerenveen en Vitesse groeide de volop geloofde middenvelder van Real Madrid uit tot smaakmaker van de Eredivisie. "Ik heb het goed naar mijn zin gehad hier."

Emile van de Sande
ARNHEM

Wedden

Meer odds

Met Vitesse reikte hij tot de finale van de play-offs om Europees voetbal, als kers op de taart van een – zeker voor Odegaard  persoonlijk – sterk seizoen. "Ik kwam hier om mezelf te ontwikkelen als voetballer en om minuten te maken op het hoogste niveau. Dat is gelukt", begint de Noor in gesprek met VoetbalPrimeur.

In de winter van het seizoen 2016/2017 stuntte Heerenveen uit het niets met de komst van het wonderkind. "Omdat ik van Real Madrid kwam, waren de verwachtingen hoog. Dat was logisch, het hoort erbij. Ik kwam wat langzaam op gang in Heerenveen, ik maakte niet genoeg goals en ik speelde niet goed genoeg. Al heb ik ook wel pech gehad met assists, ik verdiende er meer. Maar soms krijg je niet wat je wil hebben dus dan moet je harder werken. Dat heb ik dit seizoen gedaan en dan is het goed om te zien dat je daar de vruchten van plukt."

Na zijn teleurstellende verblijf in Heerenveen rees de vraag of Odegaard wel zo goed is als men al die tijd beweerde. Met negen doelpunten en twaalf assists gaf hij dit seizoen een luid en duidelijk antwoord op die vraag. "Dit jaar heb ik echt laten zien wat ik kan. Ik heb mezelf echt ontwikkeld, daar ben ik blij mee." Odegaard speelt zelfs zo goed, dat de geruchtenmolen op volle toeren draait. Of hij dat vervelend vindt? "Het is onderdeel van het voetbal, je moet het er maar mee doen. Als je slecht speelt, krijg je bakken kritiek over je heen. Als je goed speelt, valt je naam ook overal. Ik ben er inmiddels aan gewend."

Nu zijn periode in Nederland erop zit, keert hij deze zomer terug bij zijn eigenlijke werkgever. "Mijn zaakwaarnemer heeft contact met Real Madrid. Ik ga nu eerst naar het nationale elftal en na die week zal ik een beslissing nemen over mijn toekomst. Het nieuwe seizoen is wel iets waar ik nu aan moet gaan denken, ik wil zo snel mogelijk een oplossing hebben. Bij Real Madrid aansluiten is mogelijk, maar het is vooral belangrijk dat ik wedstrijden blijf spelen. Dat zal daar lastig worden." Onder meer Ajax heeft interesse in hem. "Is dat zo? We zullen zien, haha", besluit Odegaard met een knipoog.