'Heerenveen en Anderlecht al weken in gesprek; bod van 5 miljoen op tafel'

'Heerenveen en Anderlecht al weken in gesprek; bod van 5 miljoen op tafel'

29-05-2019 07:15 Laatste update: 08:15
13

SC Heerenveen is met Anderlecht in onderhandeling over Michel Vlap. Er zou inmiddels een bod van 5 miljoen euro op tafel liggen in Friesland, maar met dat bedrag gaat Heerenveen niet akkoord. De Leeuwarder Courant meldt dat woensdag. 

Vlap (21), die afgelopen seizoen in de Eredivisie goed was voor 16 goals, is volgens LC 'het belangrijkste doelwit' van Anderlecht op de zomerse transfermarkt. Paars-Wit heeft naar verluidt een bod van 5 miljoen euro uitgebracht; een akkoord is echter nog lang niet bereikt.

Heerenveen en Anderlecht zouden in de voorbije weken meerdere keren met elkaar gesproken hebben over Vlap. Er zit weinig schot in de onderhandelingen. 'Wat de Belgen tijdens de onderhandelingen frustreert is dat Heerenveen nog geen vraagprijs heeft genoemd', schrijft LC. 

Geen haast
Vlap zelf staat open voor een transfer naar Brussel. De jeugdinternational was al eens te gast bij een wedstrijd van Anderlecht. Heerenveen speelt het spel hard: de transfermarkt is nog drie maanden open en daardoor hebben de Friezen volgens LC absoluut geen haast om een deal snel rond te maken. De financiële noodzaak om spelers van de hand te doen is bovendien weggevallen sinds de verkoop van Kik Pierie aan Ajax. 

Hoe lang Anderlecht wil wachten op groen licht, is volgens LC maar de vraag. Het geduld van de club van speler-trainer Vincent Kompany raakt een keer op, voorspelt het dagblad, 'hoe graag men Vlap ook wil hebben'.