Robben: 'Mensen zullen gedacht hebben dat ik stapelgek ben, gezien mijn verleden'

Robben: 'Mensen zullen gedacht hebben dat ik stapelgek ben, gezien mijn verleden'

Gepubliceerd: woensdag 29 mei 2019 om 08:48wo 29-05-2019 om 08:48

Arjen Robben snapt dat mensen raar opkeken toen hij onlangs verkondigde 'nog vier of vijf jaar te willen voetballen'. Robben (35) speelde zaterdag zijn allerlaatste wedstrijd voor Bayern München; verwacht wordt dat de linksbuiten nog deze week uitsluitsel geeft over zijn sportieve toekomst. 

"Laatst heb ik geroepen dat ik nog vier of vijf jaar zou willen doorvoetballen. Dat bedoelde ik niet letterlijk. Mensen zullen wel gedacht hebben dat ik stapelgek ben, gezien mijn blessureverleden ook. Ik bedoelde dat ik met mijn algemene fitheid, blessures dus buiten beschouwing gelaten, nog jaren op een goed niveau zou kunnen doorgaan", zegt Robben in gesprek met Voetbal International. 

"Aan het begin van dit seizoen bleek uit de testen dat ik nog steeds tot de fitste spelers van de selectie behoor. Ik merk zelf ook wel dat ik nog steeds fit en krachtig ben en dat was een mooie bevestiging."

De voormalig Oranje-aanvoerder herhaalt dat hij vier opties heeft. "Ik zou een avontuur buiten Europa kunnen aangaan, dan heb ik het bijvoorbeeld over Amerika of Japan. Ten tweede heb je binnen Europa de absolute top. De derde categorie is een terugkeer naar Nederland. En de vierde optie is stoppen. Dat zijn veel keuze-mogelijkheden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk jij dat Robben doorgaat of stopt?

(4353 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws