PEC wilde niet voor Stegeman gaan: 'De overweging geweest om door te schakelen'

PEC wilde niet voor Stegeman gaan: 'De overweging geweest om door te schakelen'

29-05-2019 17:17
52

Technisch directeur Gerard Nijkamp bevestigt dat PEC Zwolle in eerste instantie niet voor John Stegeman als hoofdtrainer wilde gaan vanwege de gevoeligheden tussen PEC en Go Ahead Eagles. Na het afhaken van Maurice Steijn besloot de club toch voor Stegeman te gaan.

"John staat vanaf moment één al op een shortlist. Maar zoals je zegt: het was niet het moment om hem te benaderen, om de gevoeligheid die tussen beide clubs ligt", vertelt technisch directeur Nijkamp in De Oosttribune op RTV Oost.

De situatie veranderde toen Maurice Steijn besloot niet op het aanbod van PEC Zwolle in te gaan. "Ja, dat is wel de overweging geweest om door te schakelen op John. Maurice haakte af en daar vanuit hebben we nog een keer bij elkaar gezeten en toch besloten vol op John te gaan", legt Nijkamp uit.

Stegeman had bedenktijd nodig. "John heeft daar natuurlijk ook over na moeten denken. Die heeft ook respect voor wat er speelt tussen Eagles en PEC Zwolle, de gevoeligheid. Op een gegeven moment heeft hij mijn gebeld en toch gezegd dat hij het gesprek aan wilde gaan."

Het nieuws van de aanstelling van Stegeman, die in Zwolle de naar Feyenoord vertrekkende Jaap Stam opvolgt, kwam op een ongelukkig moment. Dinsdagavond liep Go Ahead Eagles op een haar na promotie naar de Eredivisie mis. "Normaal gesproken zouden we vrijdag publiceren, maar we hebben het wat eerder gedaan omdat het dreigde naar buiten te lekken", legt Stegeman uit.